Agenda

Voor 2018 staan de volgende weekenden en retraites op de planning:

27 augustus – 31 augustus

Stilteretraite
Ravenswoud

24 september – 27 september
Schrijfweek: zintuiglijk schrijven en mindfulness
Oortjeshekken, Ooij (bij Nijmegen)

28 september – 30 september
Slow Living Weekend
De Refter, Ubbergen (bij Nijmegen)

30 november – 2 december
Yoga- en mindfulnessweekend
Ravenswoud

14 december – 16 december
Slow Living Weekend
De Refter, Ubbergen (bij Nijmegen)

Voor 2019 hebben Karlijn en ik de volgende Slow Living Weekenden op de planning staan:

4 januari – 6 januari
30 mei – 2 juni (hemelvaart)
11 oktober – 13 oktober
13 december – 15 december

Aanmelden is binnenkort mogelijk. Wil je alvast een plekje reserveren? Stuur me dan even een berichtje via het formulier onderaan deze pagina.

Stilteretraite

27 augustus – 31 augustus

Op de prachtige yogaboerderij van Mariel, middenin de prachtige natuur van het Drents-Friese Wold zullen we van maandag tot vrijdag in stilte doorbrengen.

Merk je dat meditatie je goed doet en dat je dat graag verder uit wil diepen? Dan zijn deze 5 dagen in stilte daarvoor een hele mooie kans. Als je wat langer in stilte bent en je de dagelijkse dingen echt even los kan laten kun je echt voelen wat er te voelen valt. Welke dingen spelen er in je leven? Tijdens een retraite kunnen dingen soms opeens heel duidelijk worden.

Op maandag ben je welkom vanaf 14:30. Je hebt dan de tijd om je spullen uit te pakken, kennis te maken met de groep en echt even aan te komen op deze mooie plek. Om 15:00 starten we dan gezamenlijk, de laatste woorden worden gewisseld en dan gaan we de stilte in.

Op vrijdagochtend verbreken we de stilte. Na een gezamenlijke afsluiting gaat iedereen aan het eind van de ochtend weer dan weer zijn eigen weg.

Elke dag is er een programma met (begeleide) zitmeditatie, loopmeditatie en yoga. We eten gezamenlijk, en ook dat doen we in stilte. Ook momenten tussen de meditaties door kun je gebruiken om aandachtig te zijn en zo je beoefening eigenlijk de hele dag door voort te zetten. Er zal elke dag ook ruimte zijn om je eigen plan te trekken. De natuur in te gaan. Of gewoon wat te luieren in de zon.

De stilte gebruiken we als instrument om meer aandachtig te kunnen zijn. Als groep ondersteunen en versterken we elkaar. Tijdens de meditatie door je stille aanwezigheid maar ook tijdens de dagelijkse uitwisselingsmomenten waarin er ruimte is om uit te wisselen over je ervaringen tijdens de oefeningen.

De prijs voor deze retraite bestaat uit twee delen. Bij je aanmelding maak je het bedrag over voor de accommodatie en alle vegetarische maaltijden en drankjes tijdens je verblijf.
Voor de begeleiding tijdens de retraite bepaal je zelf het bedrag, dit betaal je aan het eind van de retraite. Op die manier willen we deze retraite voor iedereen beschikbaar maken. Omdat de één wat meer betaalt kan een ander voor een lager bedrag meedoen en zorgen we er samen voor dat dit soort retraites voor iedereen toegankelijk blijven.

KOSTEN

De prijs voor deze stilteretraite bestaat uit twee delen. Van te voren maak je het bedrag over voor de overnachtingen en het eten en drinken.

Voor de begeleiding tijdens de retraite (meditaties en yoga) bepaal je zelf het bedrag. Dit betaal je aan het eind van het midweek.

2/3-persoonskamer

€335,50 per persoon

4 overnachtingen, 4 keer ontbijt, 4 keer lunch en 4 keer avondeten

Incl. beddengoed en handdoeken

Eigen badkamer

1-persoonskamer

€435,50 per persoon

4 overnachtingen, 4 keer ontbijt, 4 keer lunch en 4 keer avondeten

Incl. beddengoed en handdoeken

Gedeelde badkamer op de gang

AANMELDEN

Klik hier om je aan te melden.

LOCATIE

De bijeenkomsten vinden plaats bij Oortjeshekken. Een prachtige plek midden in de polder bij Nijmegen.

Oortjeshekken
Erlecomsedam 4
6576 JW Ooij
024-663 12 88
www.oortjeshekken.nl

KOSTEN

€495

Inclusief:
Alle bijeenkomsten mindfulness en schrijven. Begeleiding van Brenda en Eefje.
Koffie en thee tijdens de bijeenkomsten en een heerlijke lunch bij Oortjeshekken.

Exclusief:
Overnachtingen en zelf bestelde dranken en lekkernijen bij de bar.
Het is de bedoeling dat je zelf je laptop of schrijfmateriaal mee neemt.

Je kunt een kamer boeken via www.oortjeshekken.nl Een eenpersoonskamer bij Oortjeshekken kost €69 per nacht (inclusief ontbijt), een tweepersoonsbezetting kost €94 per nacht (inclusief ontbijt). Je kunt eventueel een kamer delen, indien er iemand anders deelneemt die dat ook wil.
Dieetwensen graag zelf doorgeven aan Oortjeshekken.
Overnachten kan ook op `Camping De Weijde Blick` in Persingen of een Bed & Breakfast (in de polder o.a. Mooij, Roosje van Ooij en Veerhuis Ooij. Ook in Nijmegen zijn overnachtingsmogelijkheden in allerlei prijsklassen.

Klik hier om je aan te melden.

Schrijfweek: zintuiglijk schrijven en mindfulness

24 september – 27 september

Tijdens deze bijzondere week waarbij we mindfulnessoefeningen combineren met schrijven word je uitgedaagd om beeldend en zintuiglijk te schrijven. Je krijgt korte oefeningen en uitleg en we lezen stukjes tekst ter verbetering aan elkaar voor. Het accent ligt op het plezier in het proces van creatief schrijven.

Mocht je aan je eigen levensverhaal of ander boek willen werken, dan kun je de oefeningen en suggesties mede toepassen op deze teksten en zodoende je teksten verbeteren.

Zowel voor beginnend als voor meer gevorderd schrijvers. Het accent ligt op het plezier in het creatieve proces van schrijven. Ook geschikt voor leesgroepen: wie eenmaal schrijft, leest anders.
Ervaring met meditatie/mindfulness is niet vereist.

PROGRAMMA

‘S ochtends om halftien beginnen we elke dag met mindfulnessoefeningen, bij mooi weer buiten in de natuur. De oefeningen zijn gericht op het bewust worden van je zintuigen en je eigen innerlijke wereld. Dit bewustzijn kan je vervolgens helpen in het schrijven waarbij de nadruk in de ochtenden steeds zal liggen op het zintuiglijk schrijven.
Om halfeen staat er een heerlijke lunch voor ons klaar en is er ook tijd om te wandelen in de prachtige omgeving van de Ooijpolder.
Het middagprogramma is van halftwee tot halfvier. We behandelen dan schrijfthema’s zoals: opbouwen van een personage, perspectief, je creatieve bron, ritme, stijl. etc. Dit alles afgestemd op jullie wensen. We sluiten elke dag weer af met een mindfulness-oefening.

De mindfulnessoefeningen zal ik begeleiden en Eefje Filotti, schrijfster en ervaren docent zal de schrijfsessies begeleiden. De groep bestaat uit minimaal 10 en maximaal 14 personen.

Klik hier om je aan te melden.

Slow Living Weekend

28 september – 30 september

28 september – 30 september 2018

Een weekend vol rust, inspiratie, bewustwording, ruimte voor stilte en het bos naast de deur.

Er is een mooie balans tussen meditaties, workshops, maaltijden, samen delen en tijd voor jezelf waarin je precies kunt doen waar je zin in hebt; bijvoorbeeld een mooie wandeling maken, genieten van een warme kop thee in je hand, of een mooi boek lezen.

We verblijven in de Refter in Ubbergen; dit is een voormalig klooster, een prachtig oud gebouw. Tijdens het weekend wordt er heerlijk voor ons gekookt, biologisch, vegetarisch en sommige producten komen zelfs uit eigen tuin.

PROGRAMMA

Op vrijdag ben je vanaf 16:00 uur welkom. Geniet na aankomst van een kopje thee en neem even rustig de tijd om je spullen uit te pakken en de plek te verkennen. ‘S avonds staat er een heerlijke vegetarische maaltijd voor je klaar en maak je kennis met de rest van de groep. Later op de avond is er een eerste meditatiemoment.

Op zaterdag beginnen we de dag met yoga. In de loop van de ochtend is er een workshop over compassie en in de middag gaan we in stilte het prachtige bos waar De Refter in ligt verkennen. Meer zin om met een kopje thee naar buiten te staren? Tijdens het weekend kun je beslissen waar je wel en niet aan meedoet. Wij bieden een programma aan en jij kijkt waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Zondagochtend beginnen we opnieuw met yoga en na een afsluitende meditatieworkshop hebben we nog een gezamenlijke lunch waarna iedereen weer zijn spullen inpakt en in de loop van de middag weer richting huis vertrekt.

SAMENGEVAT

Aankomst op vrijdag 30 november tussen 17.00 en 17.30 uur
Vertrek op zondag 2 december rond 12.30 uur
Groepsgrootte: minimaal 5 personen en maximaal 9 personen

KOSTEN

€207,50 op basis van 2 of 3 personen per kamer
(1 persoonskamer op aanvraag, slechts enkele beschikbaar)

Inclusief:
* 2 x overnachting (incl. linnengoed)
* 2 x ontbijt
* 2x lunchpakket
* 1x diner
* fiets voor de het gehele weekend
* onbeperkt koffie/ thee
* bij de avondmaaltijd wijn/ sap
* alle yoga/ meditatielessen
* toeristenbelasting

Exclusief:
* annuleringsverzekering
* drankjes anders dan koffie/ thee en water buiten de avondmaaltijd op zaterdag

AANMELDEN

kan via een berichtje aan Mariel: boerderijyoga.nl/contact/

Yoga- en mindfulnessweekend

30 november – 2 december

Van vrijdagnamiddag t/m zondagmiddag verblijven we in B&B de Witte Raaf. B&B de Witte Raaf is een onderdeel van BoerderijYoga dat gerund wordt door yogadocente Mariel. Samen met haar organiseer ik dit weekend.

In de gezellige ontvangstruimte in de verbouwde boerderij kun je dit verwenweekend kosteloos koffie en thee drinken, ontbijt je ’s ochtends en dineren we op vrijdag- en zaterdagavond samen. Je slaapt in de boerderij op een kamer met openslaande deur naar je eigen terras.
De sfeervolle yogaruimte bevindt zich op de eerste verdieping en wordt gemarkeerd door twee prachtige originele gebinten.

De boerderij ligt verscholen in het groen, op wandelafstand van het Fochteloër Veen en de Compagnonsbossen. Maar fiets je liever, dan staat er een fiets voor je klaar en kun je ontelbare kilometers maken door het prachtige Drents Friese Wold!

Voor een impressie van deze prachtige, stille plek klik je hier:https://www.youtube.com/watch?v=Pr8CDXYB6gM&feature=youtu.be.

PROGRAMMA
Ontvangst op vrijdagnamiddag tussen 17.00 en 17.30 uur.
Om 18.00 uur maken we kennis met elkaar onder het genot van een maaltijdsoep. De eerste ontspannende yogales start om 20.00 uur en sluiten we af met een fijne meditatie. Je kunt aansluitend zo je bedje in rollen, of nog even nazitten met een lekker kopje thee.

Op zaterdagochtend staat er tussen 08.00 en 09.00 uur een ontbijt voor je klaar, en starten we om 10.00 uur met een fijne Hatha Yogales.
Na de yogales heb je de hele middag de tijd om met een boekje weg te kruipen, uren te wandelen, het nabijgelegen dorpje Appelscha te verkennen, of een heerlijke fietstocht te maken.
Om 17:00 uur kun je deelnemen aan een Mindfulness sessie die rond 18.30 uur afgesloten wordt.

Rond 19.00 uur klingelt de bel en kun je aanschuiven voor een heerlijke (vegetarische) maaltijd, vergezeld van een kopje thee, sapje, water of een lekker glaasje wijn.

De avond kun je gebruiken om je terug te trekken op je kamer, te relaxen in de yogaruimte, of gezellig samen te kletsen in de ontvangstruimte.

Op zondagochtend staat er weer een ontbijt voor je klaar, en sluiten we het weekend met een yogales en meditatie. Na een afsluitend kopje thee is er rond 12.30 uur een einde gekomen aan dit heerlijke weekend en kun je geheel ontspannen en opgeladen nog heel lang nagenieten van een bijzondere beleving.

Slow Living Weekend

13 december – 15 december

13 december – 15 december 2018

Een weekend vol rust, inspiratie, bewustwording, ruimte voor stilte en het bos naast de deur.

Er is een mooie balans tussen meditaties, workshops, maaltijden, samen delen en tijd voor jezelf waarin je precies kunt doen waar je zin in hebt; bijvoorbeeld een mooie wandeling maken, genieten van een warme kop thee in je hand, of een mooi boek lezen.

We verblijven in de Refter in Ubbergen; dit is een voormalig klooster, een prachtig oud gebouw. Tijdens het weekend wordt er heerlijk voor ons gekookt, biologisch, vegetarisch en sommige producten komen zelfs uit eigen tuin.

PROGRAMMA

Op vrijdag ben je vanaf 16:00 uur welkom. Geniet na aankomst van een kopje thee en neem even rustig de tijd om je spullen uit te pakken en de plek te verkennen. ‘S avonds staat er een heerlijke vegetarische maaltijd voor je klaar en maak je kennis met de rest van de groep. Later op de avond is er een eerste meditatiemoment.

Op zaterdag beginnen we de dag met yoga. In de loop van de ochtend is er een workshop over compassie en in de middag gaan we in stilte het prachtige bos waar De Refter in ligt verkennen. Meer zin om met een kopje thee naar buiten te staren? Tijdens het weekend kun je beslissen waar je wel en niet aan meedoet. Wij bieden een programma aan en jij kijkt waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Zondagochtend beginnen we opnieuw met yoga en na een afsluitende meditatieworkshop hebben we nog een gezamenlijke lunch waarna iedereen weer zijn spullen inpakt en in de loop van de middag weer richting huis vertrekt.

Brenda Lelie

Brenda Lelie | Bloemerstraat 71 Nijmegen | brenda@brendalelie.nl | 06-12665565

 KVK 63977753 | NL78 KNAB 0256 8720 58

Privacyverklaring