Agenda

Voor 2019 staan de volgende Slow Living weekenden op de planning:
30 mei – 2 juni (hemelvaart)
11 oktober – 13 oktober
13 december – 15 december
De Refter, Ubbergen (bij Nijmegen)

Ook staat er weer een stilteretraite in Ravenswoud gepland, van 8 tot 12 april 2019.

Slow Living Weekend

14 december – 16 december

30 mei – 2 juni (hemelvaart)
11 oktober – 13 oktober
13 december – 15 december

Een weekend vol rust, inspiratie, bewustwording, ruimte voor stilte en het bos naast de deur.

Er is een mooie balans tussen meditaties, workshops, maaltijden, samen delen en tijd voor jezelf waarin je precies kunt doen waar je zin in hebt; bijvoorbeeld een mooie wandeling maken, genieten van een warme kop thee in je hand, of een mooi boek lezen.

We verblijven in de Refter in Ubbergen; dit is een voormalig klooster, een prachtig oud gebouw. Tijdens het weekend wordt er heerlijk voor ons gekookt, biologisch, vegetarisch en sommige producten komen zelfs uit eigen tuin.

PROGRAMMA

Op vrijdag ben je vanaf 16:30 uur welkom (tijdens het weekend in mei beginnen we op donderdag). Geniet na aankomst van een kopje thee en neem even rustig de tijd om je spullen uit te pakken en de plek te verkennen. ‘S avonds staat er een heerlijke vegetarische maaltijd voor je klaar en maak je kennis met de rest van de groep. Later op de avond is er een eerste meditatiemoment.

Overdag zijn er meditatiemomenten en zullen we in stilte het prachtige bos waar De Refter in ligt verkennen.  Meer zin om met een kopje thee naar buiten te staren? Tijdens het weekend kun je beslissen waar je wel en niet aan meedoet. Wij bieden een programma aan en jij kijkt waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Zondagochtend beginnen we opnieuw met bewegen in aandacht en na een afsluitende meditatie hebben we nog een gezamenlijke lunch waarna iedereen weer zijn spullen inpakt en in de loop van de middag weer richting huis vertrekt.

Stilteretraite

8 april – 12 april 2019

Op de prachtige yogaboerderij van Mariel, middenin de prachtige natuur van het Drents-Friese Wold zullen we van maandag tot vrijdag in stilte doorbrengen.

Merk je dat meditatie je goed doet en dat je dat graag verder uit wil diepen? Dan zijn deze 5 dagen in stilte daarvoor een hele mooie kans. Als je wat langer in stilte bent en je de dagelijkse dingen echt even los kan laten kun je echt voelen wat er te voelen valt. Welke dingen spelen er in je leven? Tijdens een retraite kunnen dingen soms opeens heel duidelijk worden.

Op maandag ben je welkom vanaf 14:30. Je hebt dan de tijd om je spullen uit te pakken, kennis te maken met de groep en echt even aan te komen op deze mooie plek. Om 15:00 starten we dan gezamenlijk, de laatste woorden worden gewisseld en dan gaan we de stilte in.

Op vrijdagochtend verbreken we de stilte. Na een gezamenlijke afsluiting gaat iedereen aan het eind van de ochtend weer dan weer zijn eigen weg.

Elke dag is er een programma met begeleide meditatie en yoga. We eten gezamenlijk, en ook dat doen we in stilte. Er zal elke dag ook ruimte zijn om je eigen plan te trekken. De natuur in te gaan. Of gewoon wat te luieren in de zon.

De stilte gebruiken we als instrument om meer aandachtig te kunnen zijn. Als groep ondersteunen en versterken we elkaar. Tijdens de meditatie door je stille aanwezigheid maar ook tijdens de dagelijkse uitwisselingsmomenten waarin er ruimte is om uit te wisselen over je ervaringen tijdens de oefeningen.

De prijs voor deze retraite bestaat uit twee delen. Bij je aanmelding maak je het bedrag over voor de accommodatie en alle vegetarische maaltijden en drankjes tijdens je verblijf.
Voor de begeleiding tijdens de retraite bepaal je zelf het bedrag, dit betaal je aan het eind van de retraite. Op die manier willen we deze retraite voor iedereen beschikbaar maken. Omdat de één wat meer betaalt kan een ander voor een lager bedrag meedoen en zorgen we er samen voor dat dit soort retraites voor iedereen toegankelijk blijven.

KOSTEN

De prijs voor deze stilteretraite bestaat uit twee delen. Van te voren maak je het bedrag over voor de overnachtingen en het eten en drinken.

Voor de begeleiding tijdens de retraite (meditaties en yoga) bepaal je zelf het bedrag. Dit betaal je aan het eind van het midweek.

De kosten voor een 1-persoonskamer zijn €440 per persoon en voor een gedeelde kamer (2 tot 3 personen) €340 per persoon. Daarbij zijn de overnachtingen, het eten, koffie en thee en een fiets voor de hele midweek inbegrepen. Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met Mariel.

Brenda Lelie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Brenda Lelie | Bloemerstraat 71 Nijmegen | brenda@brendalelie.nl | 06-12665565

 KVK 63977753 | NL69 ASNB 0781 1196 77

Privacyverklaring