Agenda

Voor 2018 staan de volgende weekenden en retraites op de planning:

6 april – 8 april

Yoga & Mindfulness weekend (volgeboekt)
Ravenswoud

10 mei – 13 mei (Hemelvaartsweekend)

Slow Living Weekend
De Refter, Ubbergen (bij Nijmegen)

27 augustus – 31 augustus

Stilteretraite
Ravenswoud

28 september – 30 september

Slow Living Weekend
De Refter, Ubbergen (bij Nijmegen)

Slow Living Weekend

10 mei – 13 mei 2018

Een weekend lang jezelf onderdompelen in rust, mindfulness, tijd en aandacht voor jezelf. Samen met Karlijn Jacobs organiseer ik dit heerlijke weekend. Even helemaal niets hoeven, in de prachtige groene omgeving van Nijmegen. Na het succes van het eerste Slow Living Weekend in september 2017 hebben we dit jaar twee nieuwe weekenden gepland. Een extra lang weekend (3 nachten) in het Hemelvaartsweekend en weer één in september.

Met een fijne groep mensen zijn we het weekend samen en oefenen we in het hebben van aandacht voor je binnen- en buitenwereld. Even weg van de drukte, de stress en de zorgen die door het dagelijkse leven soms ongemerkt ons leven binnensluipen.

10 mei – 13 mei 2018 (Hemelvaartsweekend)

Een weekend vol rust, inspiratie, bewustwording, ruimte voor stilte en het bos naast de deur.

Er is een mooie balans tussen meditaties, workshops, maaltijden, samen delen en tijd voor jezelf waarin je precies kunt doen waar je zin in hebt; bijvoorbeeld een mooie wandeling maken, genieten van een warme kop thee in je hand, of een mooi boek lezen.

We verblijven in de Refter in Ubbergen; dit is een voormalig klooster, een prachtig oud gebouw. Tijdens het weekend wordt er heerlijk voor ons gekookt, biologisch, vegetarisch en sommige producten komen zelfs uit eigen tuin.

PROGRAMMA

Op donderdag ben je vanaf 16:00 uur welkom. Geniet na aankomst van een kopje thee en neem even rustig de tijd om je spullen uit te pakken, de plek te verkennen en kennis te maken met de rest van de groep. ‘S avonds staat er een heerlijke vegetarische maaltijd voor je klaar en sluiten we de eerste dag af met een eerste meditatiemoment. De maaltijden dit weekend zijn in stilte, waardoor je met al je aandacht bij het eten kan zijn. Tussen de maaltijden door kun je er voor kiezen om in stilte te blijven of juist het contact met de anderen in de groep te zoeken.

De vrijdag en zaterdag beginnen we met yoga. Verder zijn er meerdere meditatiemomenten per dag en zullen we ook een stiltewandeling maken. Meer zin om met een kopje thee naar buiten te staren? Tijdens het weekend kun je beslissen waar je wel en niet aan meedoet. Wij bieden een programma aan en jij kijkt waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Zondagochtend beginnen we opnieuw met yoga en na een afsluitende meditatie hebben we nog een gezamenlijke lunch waarna iedereen weer zijn spullen inpakt en in de loop van de middag weer richting huis vertrekt.

KOSTEN

De prijs voor dit weekend bestaat uit twee delen. Van te voren maak je €270 over. Dat bedrag dekt de kosten voor overnachting, alle maaltijden en de hele dag door koffie/thee.

Voor de begeleiding tijdens het weekend (meditaties, yoga, stiltewandeling) bepaal je zelf het bedrag. Dit betaal je aan het eind van het weekend.

Je slaapt in een authentieke houten chambrette. Elke chambrette heeft een eigen bed (lakenset is inbegrepen bij de prijs), kast en wastafel en is aan de voorzijde afgescheiden met een gordijn. Douches en wc’s zijn op de gang en deel je met de andere deelnemers. Wil je liever een eigen kamer? Dat kan ook. Er zijn drie 1-persoons slaapkamers met een eigen wastafel. De toeslag hiervoor is €45.

LOCATIE

We verblijven dit weekend bij De Refter. Een sfeervol voormalig klooster dat nu verbouwd is tot woon- en werkplek. De Refter ligt in Ubbergen (Rijksstraatweg 37, 6574 AC) vlakbij Nijmegen. Makkelijk bereikbaar met de auto en de bus stopt voor de deur.

VRAGEN?

Heb je nog vragen over dit weekend? Stuur dan gerust even een berichtje via het formulier onderaan deze pagina.

AANMELDEN

Aanmelden kan via de website van Karlijn.

Klik hier om je aan te melden voor een chambrette (€270 + kosten begeleiding) – NOG 4 PLEKKEN

Klik hier om je aan te melden voor een 1-persoonskamer (€315 + kosten begeleiding) – UITVERKOCHT

KOSTEN

De prijs voor deze stilteretraite bestaat uit twee delen. Van te voren maak je het bedrag over voor de overnachtingen en het eten en drinken.

Voor de begeleiding tijdens de retraite (meditaties en yoga) bepaal je zelf het bedrag. Dit betaal je aan het eind van het midweek.

2/3-persoonskamer

€335,50 per persoon

4 overnachtingen, 4 keer ontbijt, 4 keer lunch en 4 keer avondeten

Incl. beddengoed en handdoeken

Eigen badkamer

Klik hier om je aan te melden voor een 2/3-persoonskamer.

1-persoonskamer

€435,50 per persoon

4 overnachtingen, 4 keer ontbijt, 4 keer lunch en 4 keer avondeten

Incl. beddengoed en handdoeken

Gedeelde badkamer op de gang

Klik hier om je aan te melden voor een 1-persoonskamer.

Stilteretraite

27 augustus – 31 augustus

Op de prachtige yogaboerderij van Mariel, middenin de prachtige natuur van het Drents-Friese Wold zullen we van maandag tot vrijdag in stilte doorbrengen.

Merk je dat meditatie je goed doet en dat je dat graag verder uit wil diepen? Dan zijn deze 5 dagen in stilte daarvoor een hele mooie kans. Als je wat langer in stilte bent en je de dagelijkse dingen echt even los kan laten kun je echt voelen wat er te voelen valt. Welke dingen spelen er in je leven? Tijdens een retraite kunnen dingen soms opeens heel duidelijk worden.

Op maandag ben je welkom vanaf 14:30. Je hebt dan de tijd om je spullen uit te pakken, kennis te maken met de groep en echt even aan te komen op deze mooie plek. Om 15:00 starten we dan gezamenlijk, de laatste woorden worden gewisseld en dan gaan we de stilte in.

Op vrijdagochtend verbreken we de stilte. Na een gezamenlijke afsluiting gaat iedereen aan het eind van de ochtend weer dan weer zijn eigen weg.

Elke dag is er een programma met (begeleide) zitmeditatie, loopmeditatie en yoga. We eten gezamenlijk, en ook dat doen we in stilte. Ook momenten tussen de meditaties door kun je gebruiken om aandachtig te zijn en zo je beoefening eigenlijk de hele dag door voort te zetten. Er zal elke dag ook ruimte zijn om je eigen plan te trekken. De natuur in te gaan. Of gewoon wat te luieren in de zon.

De stilte gebruiken we als instrument om meer aandachtig te kunnen zijn. Als groep ondersteunen en versterken we elkaar. Tijdens de meditatie door je stille aanwezigheid maar ook tijdens de dagelijkse uitwisselingsmomenten waarin er ruimte is om uit te wisselen over je ervaringen tijdens de oefeningen.

De prijs voor deze retraite bestaat uit twee delen. Bij je aanmelding maak je het bedrag over voor de accommodatie en alle vegetarische maaltijden en drankjes tijdens je verblijf.
Voor de begeleiding tijdens de retraite bepaal je zelf het bedrag, dit betaal je aan het eind van de retraite. Op die manier willen we deze retraite voor iedereen beschikbaar maken. Omdat de één wat meer betaalt kan een ander voor een lager bedrag meedoen en zorgen we er samen voor dat dit soort retraites voor iedereen toegankelijk blijven.

Slow Living Weekend

28 september – 30 september

28 september – 30 september 2018

Een weekend vol rust, inspiratie, bewustwording, ruimte voor stilte en het bos naast de deur.

Er is een mooie balans tussen meditaties, workshops, maaltijden, samen delen en tijd voor jezelf waarin je precies kunt doen waar je zin in hebt; bijvoorbeeld een mooie wandeling maken, genieten van een warme kop thee in je hand, of een mooi boek lezen.

We verblijven in de Refter in Ubbergen; dit is een voormalig klooster, een prachtig oud gebouw. Tijdens het weekend wordt er heerlijk voor ons gekookt, biologisch, vegetarisch en sommige producten komen zelfs uit eigen tuin.

PROGRAMMA

Op vrijdag ben je vanaf 16:00 uur welkom. Geniet na aankomst van een kopje thee en neem even rustig de tijd om je spullen uit te pakken en de plek te verkennen. ‘S avonds staat er een heerlijke vegetarische maaltijd voor je klaar en maak je kennis met de rest van de groep. Later op de avond is er een eerste meditatiemoment.

Op zaterdag beginnen we de dag met yoga. In de loop van de ochtend is er een workshop over compassie en in de middag gaan we in stilte het prachtige bos waar De Refter in ligt verkennen. Meer zin om met een kopje thee naar buiten te staren? Tijdens het weekend kun je beslissen waar je wel en niet aan meedoet. Wij bieden een programma aan en jij kijkt waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Zondagochtend beginnen we opnieuw met yoga en na een afsluitende meditatieworkshop hebben we nog een gezamenlijke lunch waarna iedereen weer zijn spullen inpakt en in de loop van de middag weer richting huis vertrekt.

Brenda Lelie