Mini-retraites

Soms kan het fijn zijn om weer eens wat langer achter elkaar te mediteren in een groep. Daarvoor organiseer ik op regelmatige basis stiltedagen, stilte-ochtenden en -avonden en workshops waarin we een bepaald thema gaan onderzoeken.

(Ongeveer) elke maand is er op zondag een stiltedag of stilte-ochtend bij Bodhi Yogashala, De Oorsprong of De Deelfabriek.

Daarnaast organiseer ik in samenwerking met de Millinger Theetuin meditatiedagen.

STILTEDAGEN

Tijdens stiltedagen gaan we verschillende mindfulness- en compassie-oefeningen doen. Goed voor jezelf zorgen staat voorop. Door in stilte contact te maken met gedachten en gevoelens (zowel mentaal als lichamelijk) merk je dat je daar niet altijd per se in mee hoeft maar dat je het kunt laten zijn voor wat het is. We doen verschillende oefeningen, deels begeleid en deels in stilte. Als het weer het toelaat is een deel van de oefeningen buiten. Een heerlijke, vegetarische lunch wordt verzorgd en ook het lunchen doen we in stilte.

Data

Zondag 6 oktober (van 10:00 tot 16:00)
Locatie: De Oorsprong, Driehuizerweg 331 Nijmegen

Zaterdag 12 oktober (van 10:00 tot 16:00)
Locatie: De Deelfabriek, Dijkstraat 7 Oosterhout Gld. 

Zondag 1 december (van 10:00 tot 16:00)
Locatie: De Deelfabriek, Dijkstraat 7 Oosterhout Gld. 

Aanmelden kan via deze link.

KOSTEN

Voor de stiltedagen betaal je van te voren €15 voor de lunch. Voor de begeleiding die dag bepaal je zelf wat je betaalt. Doordat de één wat meer betaalt kan een ander voor een klein bedrag meedoen en zorgen we er samen voor dat iedereen mee kan doen. Dit betaal je aan het eind van de dag.

AANMELDEN

Stiltedagen: via deze link

MILLINGER THEETUIN

In de vroege ochtend, of juist ’s avonds als iedereen weer naar huis is. Ook deze zomer gaan we prachtige omgeving van de Millinger Theetuin ontdekken. Deze combinatie van meditatie en yoga en deze prachtige plek voelt als een mini-vakantie. Ervaring is niet nodig, de oefeningen worden begeleid en iedereen kan op zijn eigen manier meedoen.

Omdat ik zelf deze zomer niet in Nederland ben zal mijn collega Susan de avonden en ochtenden in juni, juli en augustus begeleiden.

Avonden

Zaterdag 22 juni – door Susan

Zaterdag 10 augustus – door Susan

Zaterdag 24 augustus – door Susan

Tijdens de stiltewandeling naar de theetuin ervaren we alle geluiden en geuren die er zijn. Zijn we ons bewust van hoe het weer voelt, de eerste zonnestralen op je huid, of het gevoel van lichte regendruppels. Bij de theetuin aangekomen staat er een heerlijke maaltijd voor ons klaar.
Na het eten keren we meer met de aandacht naar binnen en gaan we een aantal meditaties en milde yoga-oefeningen doen. Als het weer het toelaat natuurlijk op één van de prachtige plekjes in de tuin!

We verzamelen om 16:30 in Kekerdom. Het programma duurt tot 20:30 uur, vervolgens lopen we gezamenlijk terug naar Kekerdom waar je, als je met de bus bent, de bus (lijn 80) van 21:24 uur kan halen.

Kosten: €35 incl. vegetarische maaltijd en thee

Bij regen gaat het gewoon door. Alleen als er onweer of extreme hitte voorspeld is gaat het niet door en krijg je je geld teruggestort.

Aanmelden kan via deze link

Ochtenden

Zondag 26 mei – door Brenda

Zaterdag 8 juni – door Susan

Zaterdag 13 juli – door Susan

Zaterdag 17 augustus – door Susan

Tijdens de stiltewandeling naar de theetuin ervaren we alle geluiden en geuren die er zijn. Zijn we ons bewust van hoe het weer voelt, de eerste zonnestralen op je huid, of het gevoel van lichte regendruppels. In de theetuin aangekomen zoeken we een fijn plekje in de tuin voor een aantal meditaties en milde yoga-oefeningen. Daarna staat een heerlijk ontbijt voor ons klaar.

We verzamelen om 7:15 in Kekerdom en wandelen in stilte naar de theetuin. Daar beginnen we met meditatie en yoga. Om half 10 schuiven we aan voor het ontbijt. Daarna ben je vrij om te blijven hangen in de tuin of terug te wandelen naar Kekerdom.

Kosten: €35 incl. vegetarisch ontbijt en koffie/thee

Bij regen gaat het gewoon door. Alleen als er onweer of extreme hitte voorspeld is gaat het niet door en krijg je je geld teruggestort.

Aanmelden kan via deze link

Brenda Lelie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Brenda Lelie | Nijmegen | brenda@brendalelie.nl | 06-12665565

 KVK 63977753 | NL69 ASNB 0781 1196 77

Privacyverklaring