Mindfulnesstraining

Online en in Nijmegen

Mindfulness wordt ook wel aandachtstraining genoemd. Tijdens de training oefen je om met een nieuwsgierige blik je aandacht te richten op wat er op dat moment gebeurt, zonder daar iets aan te willen veranderen. En ook zonder te piekeren over dingen die eerder gebeurden of die je nog te wachten staan. Met een vriendelijke blik en zonder oordeel leer je je gedachtes, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen te observeren. Zo ontstaat er ruimte om op een meer bewuste manier te reageren en keuzes te maken en minder op de automatische piloot te leven.

Mindfulness kan bij verschillende klachten worden ingezet, zoals slapeloosheid, overmatig piekeren, burn-out etc. Maar ook bij mildere stressklachten door werk, persoonlijke omstandigheden of lichamelijke klachten kan mindfulness heel behulpzaam zijn.

Een mindfulnesstraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Daarnaast oefen je elke dag een half uur met de audiobestanden en het werkboek dat je krijgt. Van te voren plannen we altijd een telefonisch kennismakingsgesprek waarin ik meer uitleg geef over de training, we je verwachtingen bespreken en waarin je eventuele vragen kan stellen.

Data

Op dit moment staan er geen nieuwe groepstrainingen ingepland. De eerstvolgende training zal in de winter van 2021/2022 plaatsvinden in Nijmegen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Meld je dan aan voor de wachtlijst, dan hoor je het als eerste als er nieuwe data ingepland zijn.

INDIVIDUELE TRAINING

Wil je al eerder of op een ander moment een training volgen of spreekt een groepstraining je niet aan? Je kunt de mindfulnesstraining ook individueel volgen.

Een individuele training bestaat uit 8 online bijeenkomsten van 1 tot 1,5 uur en kan op elk moment starten. Je krijgt een link waarmee je de bijeenkomsten zelf kunt inplannen, annuleren en verplaatsen.

Tijdens een individuele training volgen we in principe hetzelfde programma als tijdens de groepstrainingen. In 8 sessies doen we samen de oefeningen uit de training, hebben we het over bepaalde thema’s en we wisselen ook uit over hoe het oefenen thuis gaat.
Als er in de loop van de training bepaalde thema’s voorbij komen dan kan het ook zijn dat we soms eens een oefening uit de compassietraining erbij pakken. Of dat we wat dieper op een bepaalde mindfulnessoefening ingaan. De basis is dus het protocol voor de mindfulnessgroepstraining maar daar kunnen we, als dat beter past, ook van af wijken.

Naast de 8-weekse training is het ook mogelijk om losse individuele sessies in te plannen. Bijvoorbeeld als je al wat ervaring hebt met meditatie of al eens eerder een training hebt gedaan en je beoefening weer wilt opfrissen. Tijdens een telefonische of online kennismakingsgesprek kijken we samen naar wat je wensen zijn en wat daar bij past.

Praktisch

KOSTEN

Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen mee kan doen aan een  mindfulnesstraining hanteer ik verschillende tarieven.

Er zijn drie tarieven. Heb je een laag inkomen? Dan kies je voor het lage tarief. Verdien je wat meer, of krijg je de training (deels) vergoed? Dan betaal je wat meer. Op die manier maken we samen de training beschikbaar voor iedereen.

Tarieven groepstrainingen

Laag tarief: €250
Gemiddeld tarief: €350
Hoog tarief: €450
Betaling door werkgever: €500

Tarieven individuele trainingen

Laag tarief: €400
Gemiddeld tarief: €500
Hoog tarief: €600
Betaling door werkgever: €650

Losse sessie individuele mindfulness (1,5 uur)
Laag tarief: €50
Gemiddeld tarief: €60
Hoog tarief: €75

Mijn trainingen zijn vrijgesteld van BTW.

Je mag zelf het tarief bepalen. Je hoeft niet te bewijzen wat je inkomen is. Ik vertrouw erop dat iedereen hier een keuze in maakt die past. Heb je een laag inkomen? Voel je dan vrij om voor het lagere tarief mee te doen. Verdien je wat meer? Door het hoge tarief te betalen maak je het mogelijk dat anderen voor minder mee kunnen doen 🙂

Brenda Lelie

Brenda Lelie | Nijmegen | brenda@brendalelie.nl | 06-12665565

 KVK 63977753 | NL69 ASNB 0781 1196 77

Privacyverklaring

Algemene voorwaarden