Verdieping: mindful communiceren

Als verdieping na de mindfulnesstraining kun je de compassietraining volgen. Maar er is nu ook een andere optie! Vanaf dit najaar geef ik ook een 6-weekse training die gaat over mindful communiceren.

Een eerste stap in meditatie is contact maken met wat er in jezelf gebeurt, zowel in je lichaam en qua gedachten. Als je daar al wat mee vertrouwd bent dan kun je dit ook gaan toepassen in communicatie.

In communicatie spelen er vaak allerlei patronen. Een heel groot deel van communicatie gaat heel automatisch en dan kan er soms voor zorgen dat je op een manier reageert die misschien helemaal niet behulpzaam is voor jezelf, en voor de ander. Het kan interessant zijn om te onderzoeken voor jezelf wat jouw automatische neigingen zijn. En hoe je hier op een bewuste manier mee kan omgaan.

We oefenen in de groep maar ook in twee- en drietallen waarbij je in aandacht het contact met de andere deelnemers opzoekt.

Voor deze training geldt dat het fijn is als je al ervaring hebt met mindfulness, dat kan de 8-weekse mindfulnesstraining zijn maar als je op een andere manier ervaring op hebt gedaan met meditatie is dat ook prima.

Data

In november 2019 start een 6-weekse training waarbij we gaan oefenen met mindful communiceren.

De data zijn (steeds op de donderdagavond van 19:00 tot 21:00):
31 oktober
7 november
14 november
21 november
28 november
5 december

Praktisch

In september start weer een maandelijkse meditatiegroep.

We komen 1 keer per maand op vrijdagmiddag bij elkaar en zullen verschillende verdi

KOSTEN

Je kiest zelf het tarief voor deze verdiepingstraining. Er zijn drie tarieven. Heb je een laag inkomen? Dan kies je voor het lage tarief. Heb je wat meer te besteden, kies dan een tarief dat voor jou daarbij past. Op die manier maken we deze training samen beschikbaar voor iedereen.

Laag tarief: €200
Gemiddeld tarief: €300
Hoog tarief: €400

LAAG INKOMEN EN STUDENTEN

Heb je een laag inkomen en woon je in de gemeente Nijmegen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Meedoen-regeling. Het tarief is dan €150 wat door de gemeente vergoed wordt.
Helaas geldt de meedoenregeling niet voor studenten. Maar ook als student mag je voor het tarief van €150 meedoen.

LOCATIE

De training vindt plaats bij De Oorsprong. Het adres is Driehuizerweg 331 in Nijmegen. Deze locatie ligt in de wijk Brakkenstein (in de buurt van de universiteit en het ziekenhuis) en aan de rand van het bos. Met de fiets is het een kwartier vanuit het centrum. Met de auto kun je hier gratis parkeren.

AANMELDEN

Je kunt je aanmelden via deze pagina: AANMELDEN

epende oefeningen doen. In een vaste groep (tussentijds instromen is dus niet mogelijk!).

De data zijn (steeds op vrijdagmiddag van 14:00 tot 16:00):
13 september
18 oktober
22 november
20 december
17 januari
14 februari
13 maart
24 april

Om een veilige sfeer te creëren waarin we kunnen oefenen en ook kunnen uitwisselen over het oefenen is het fijn om alle keren met dezelfde groep te zijn. Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat je moet afzeggen, maar het is fijn als je de intentie hebt om er elke keer bij te zijn.

KOSTEN

Je schrijft je dus voor alle bijeenkomsten in. Ik stuur je na de eerste bijeenkomst de factuur. Er zijn drie tarieven. Heb je een laag inkomen? Dan kies je voor het lage tarief. Heb je wat meer te besteden, kies dan een tarief dat voor jou daarbij past. Op die manier maken we deze bijeenkomsten beschikbaar voor iedereen.

Laag tarief: €200
Gemiddeld tarief: €300
Hoog tarief: €400

LAAG INKOMEN EN STUDENTEN

Heb je een laag inkomen en woon je in de gemeente Nijmegen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Meedoen-regeling. Het tarief is dan €150 wat door de gemeente vergoed wordt.
Helaas geldt de meedoenregeling niet voor studenten. Maar ook als student mag je voor het tarief van €150 meedoen.

LOCATIE

De locatie voor de meditatiebijeenkomsten is de Deelfabriek in Oosterhout. Het adres is Dijkstraat 7 in Oosterhout. Dit is 25 minuten fietsen vanuit het centrum van Nijmegen. Er is niet echt een handige busverbinding maar mocht je geen vervoer hebben, laat dit dan even weten bij je aanmelding dan kunnen we kijken of er een carpoolmogelijkheid is.

AANMELDEN

Je kunt je aanmelden via deze pagina: AANMELDEN

Heb je nog vragen over de training, over of het bij je past of wat dan ook? Je kunt ook altijd een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek inplannen waarin je al je vragen kan stellen.

Brenda Lelie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Brenda Lelie | Nijmegen | brenda@brendalelie.nl | 06-12665565

 KVK 63977753 | NL69 ASNB 0781 1196 77

Privacyverklaring