Mindfulnesstraining Nijmegen

Mindfulness wordt ook wel aandachtstraining genoemd. Tijdens de training oefen je om met een nieuwsgierige blik je aandacht te richten op wat er op dat moment gebeurt, zonder daar iets aan te willen veranderen. En ook zonder te piekeren over dingen die eerder gebeurden of die je nog te wachten staan. Met een vriendelijke blik en zonder oordeel leer je je gedachtes, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen te observeren. Zo ontstaat er ruimte om op een meer bewuste manier te reageren en keuzes te maken en minder op de automatische piloot te leven.

Een mindfulnesstraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en 1 hele trainingsdag, de stiltedag. Daarnaast oefen je elke dag 45 minuten met de audiobestanden en het werkboek dat je krijgt. Van te voren is er altijd een telefonisch kennismakingsgesprek waarin ik meer uitleg geef over de training, we je verwachtingen bespreken en waarin je eventuele vragen kan stellen.

Data

Op maandag 22 oktober start een mindfulnesstraining op de maandagavond van 19:00 tot 21:30.

De data zijn:
22 oktober
29 oktober
12 november
19 november
26 november
3 december
10 december
17 december
De stiltedag is op zondag 25 november van 10:00 tot 16:00.

Op dinsdag 23 oktober start een mindfulnesstraining op de dinsdagmiddag van 15:00 tot 17:30.

De data zijn:
23 oktober
30 oktober
13 november
20 november
27 november
4 december
11 december
18 december
De stiltedag is op zondag 25 november van 10:00 tot 16:00.

NIEUW: doorlopende meditatiegroep

Voor wie al ervaring heeft met meditatie is er een jaartraining waarbij we elke maand op een zaterdagmiddag (van 14:00 tot 16:30) bij elkaar komen.

Tussentijds instromen is niet mogelijk. Juist de veiligheid van een vaste groep geeft veel mogelijkheden om je meditatiebeoefening te verdiepen.

Tijdens de bijeenkomsten zullen we verschillende meditatie-oefeningen doen, waaronder meditatie in communicatie. Daarnaast is er ruimte om uit te wisselen over ervaringen in het oefenen.

De data zijn:
15 september
6 oktober
3 november
8 december
12 januari
2 februari
2 maart
6 april

Wil je op een ander moment een training volgen of spreekt een groepstraining je niet aan? Je kunt de mindfulnesstraining ook individueel of met z’n tweeën volgen. Een individuele training kan op elk moment starten en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Daarbij kijken we in overleg wat voor ons allebei goed uitkomt.

Praktisch

LOCATIE

De training vindt plaats in de yogastudio Bodhi Yogashala. Het adres is Bloemerstraat 71 in Nijmegen. Deze locatie ligt dichtbij Plein 1944 en is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Dan is de parkeergarage Keizer Karel (Van Schaeck Mathonsingel 22) een goede optie (9 minuten lopen).

KOSTEN EN VERGOEDING

Ik vraag geen vast bedrag voor mijn trainingen. Je mag mij aan het eind van de training een bijdrage doen die voor jou passend is. Op deze manier hoop ik de training voor iedereen toegankelijk te maken.

Omdat ik ben ingeschreven als categorie 1-trainer bij de VMBN worden mijn trainingen door een groot aantal aanvullende verzekeringen vergoed.

Heb je een laag inkomen en woon je in de gemeente Nijmegen? De afgelopen jaren bood de gemeente Nijmegen de Meedoen-regeling aan. Voor 2018 is het helaas niet meer mogelijk om die aan te vragen. Zodra er informatie komt over een nieuwe regeling zal ik dat op mijn website en Facebook vermelden.

AANMELDEN

Kan via het formulier onderaan deze pagina.

Aanmelden

Brenda Lelie | Bloemerstraat 71 Nijmegen | brenda@brendalelie.nl | 06-12665565

 KVK 63977753 | NL69 ASNB 0781 1196 77

Privacyverklaring