Mindfulnesstraining Nijmegen

Mindfulness wordt ook wel aandachtstraining genoemd. Tijdens de training oefen je om met een nieuwsgierige blik je aandacht te richten op wat er op dat moment gebeurt, zonder daar iets aan te willen veranderen. En ook zonder te piekeren over dingen die eerder gebeurden of die je nog te wachten staan. Met een vriendelijke blik en zonder oordeel leer je je gedachtes, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen te observeren. Zo ontstaat er ruimte om op een meer bewuste manier te reageren en keuzes te maken en minder op de automatische piloot te leven.

Een mindfulnesstraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en 1 hele trainingsdag, de stiltedag. Daarnaast oefen je elke dag 45 minuten met de audiobestanden en het werkboek dat je krijgt. Van te voren is er altijd een telefonisch kennismakingsgesprek waarin ik meer uitleg geef over de training, we je verwachtingen bespreken en waarin je eventuele vragen kan stellen.

Data

In maart starten weer nieuwe 8-weekse mindfulnesstrainingen (MBSR).

Op donderdag 7 maart 2019 start een 8-weekse mindfulnesstraining op de donderdagavond van 19:00 tot 21:30.

De data zijn:
7 maart
14 maart
21 maart
28 maart
4 april
18 april
25 april
2 mei
De stiltedag is op zondag 28 april van 10:00 tot 16:00.

Op maandag 4 maart 2019 start een 8-weekse mindfulnesstraining op de maandagmiddag van 15:00 tot 17:30.

De data zijn:
4 maart
11 maart
18 maart
25 maart
1 april
15 april
22 april
29 april
De stiltedag is op zondag 28 april van 10:00 tot 16:00.

INDIVIDUELE TRAINING

Wil je al eerder of op een ander moment een training volgen of spreekt een groepstraining je niet aan? Je kunt de mindfulnesstraining ook individueel of met z’n tweeën volgen. Een individuele training kan op elk moment starten en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Deze plannen we in overleg in en zijn mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10:00 en 18:00.

Naast de 8-weekse training is het ook mogelijk om losse individuele sessies in te plannen. Bijvoorbeeld als je al wat ervaring hebt met meditatie of al eens eerder een training hebt gedaan en je beoefening weer wilt opfrissen. Tijdens de telefonische intake kijken we samen naar wat je wensen zijn en wat daar bij past.

Praktisch

LOCATIE

De training vindt plaats in de yogastudio Bodhi Yogashala. Het adres is Bloemerstraat 71 in Nijmegen. Deze locatie ligt dichtbij Plein 1944 en is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Dan is de parkeergarage Keizer Karel (Van Schaeck Mathonsingel 22) een goede optie (9 minuten lopen).

KOSTEN EN VERGOEDING

Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen mee kan doen aan een  mindfulnesstraining hanteer ik verschillende tarieven.

Voor de trainingen die na 1 januari 2019 starten geldt dat je bij je aanmelding een tarief kunt kiezen. Er zijn drie tarieven. Heb je een laag inkomen? Dan kies je voor het lage tarief. Verdien je wat meer, of krijg je de training (deels) vergoed? Dan betaal je wat meer. Op die manier maken we samen de training beschikbaar voor iedereen.

Tarieven groepstrainingen

Laag tarief: €250 (bij laag inkomen en geen vergoeding door de zorgverzekeraar)
Gemiddeld tarief: €350
Hoog tarief: €450
Betaling door werkgever: €500

Tarieven individuele trainingen

8-weekse individuele training
Laag tarief: €400
Gemiddeld tarief: €500
Hoog tarief: €600
Betaling door werkgever: €650

Losse sessie individuele mindfulness (1,5 uur)
Laag tarief: €50
Gemiddeld tarief: €60
Hoog tarief: €75

Je mag zelf het tarief bepalen. Je hoeft niet te bewijzen wat je inkomen is. Ik vertrouw erop dat iedereen hier een keuze in maakt die past. Heb je een laag inkomen? Voel je dan vrij om voor het lagere tarief mee te doen. Verdien je wat meer? Door het hoge tarief te betalen maak je het mogelijk dat anderen voor minder mee kunnen doen 🙂

Geef bij je aanmelding door welk tarief je wilt betalen. Je krijgt dan een factuur toegestuurd als de training is begonnen. Als je de training ergens kan declareren (bijvoorbeeld bij je zorgverzekering of werkgever) vul dan alle velden van het aanmeldformulier in zodat ik een complete factuur voor je kan maken die je kunt indienen.

Omdat ik ben ingeschreven als categorie 1-trainer bij de VMBN worden mijn trainingen door een groot aantal aanvullende verzekeringen vergoed.

Heb je een laag inkomen en woon je in de gemeente Nijmegen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Meedoen-regeling. Vanaf begin januari 2019 kun je je hier weer voor aanmelden. Je mag dan voor het speciale tarief van €200 meedoen en krijgt €150 vergoed door de gemeente (je betaald dus €50 zelf, mocht dit een probleem zijn, laat dat me dan even weten!).

AANMELDEN

Je kunt je aanmelden via deze pagina: AANMELDEN

Aanmelden

Brenda Lelie | Bloemerstraat 71 Nijmegen | brenda@brendalelie.nl | 06-12665565

 KVK 63977753 | NL69 ASNB 0781 1196 77

Privacyverklaring