Mindfulnesstraining Nijmegen

Mindfulness wordt ook wel aandachtstraining genoemd. Tijdens de training oefen je om met een nieuwsgierige blik je aandacht te richten op wat er op dat moment gebeurt, zonder daar iets aan te willen veranderen. En ook zonder te piekeren over dingen die eerder gebeurden of die je nog te wachten staan. Met een vriendelijke blik en zonder oordeel leer je je gedachtes, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen te observeren. Zo ontstaat er ruimte om op een meer bewuste manier te reageren en keuzes te maken en minder op de automatische piloot te leven.

Een mindfulnesstraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en 1 hele trainingsdag, de stiltedag. Daarnaast oefen je elke dag 45 minuten met de audiobestanden en het werkboek dat je krijgt. Van te voren is er altijd een telefonisch kennismakingsgesprek waarin ik meer uitleg geef over de training, we je verwachtingen bespreken en waarin je eventuele vragen kan stellen.

Data

Op 29 maart start een mindfulnesstraining op de donderdagavond van 19:00 tot 21:30.

De data zijn:
-29 maart
-5 april
-12 april
-19 april
-26 april
-3 mei
-17 mei (10 mei geen bijeenkomst i.v.m. Hemelvaartsdag)
-24 mei
De stiltedag is op 29 april van 10:00 tot 16:00.

Data voor trainingen hierna zullen zsm online komen. In ieder geval zal er ook een training starten in de zomer (na de vierdaagse).

Wil je al eerder een training volgen of spreekt een groepstraining je niet aan? Je kunt de mindfulnesstraining ook individueel of met z’n tweeën volgen. Een individuele training kan op elk moment starten en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Daarbij kijken we in overleg wat voor ons allebei goed uitkomt.

Praktisch

LOCATIE

De training vindt plaats in de yogastudio Bodhi Yogashala. Het adres is Bloemerstraat 71 in Nijmegen. Deze locatie ligt dichtbij Plein 1944 en is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Dan is de parkeergarage Keizer Karel (Van Schaeck Mathonsingel 22) een goede optie (9 minuten lopen).

KOSTEN EN VERGOEDING

Ik vraag geen vast bedrag voor mijn trainingen. Je mag mij aan het eind van de training een bijdrage doen die voor jou passend is. Op deze manier hoop ik de training voor iedereen toegankelijk te maken.

Omdat ik ben ingeschreven als categorie 1-trainer bij de VMBN worden mijn trainingen door een groot aantal aanvullende verzekeringen vergoed.

Heb je een laag inkomen en woon je in de gemeente Nijmegen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Meedoen-regeling die je kunt gebruiken om mijn trainingen te volgen.

AANMELDEN

Kan via het formulier onderaan deze pagina.

Aanmelden