Mindfulnesstraining Nijmegen

Mindfulness wordt ook wel aandachtstraining genoemd. Tijdens de training oefen je om met een nieuwsgierige blik je aandacht te richten op wat er op dat moment gebeurt, zonder daar iets aan te willen veranderen. En ook zonder te piekeren over dingen die eerder gebeurden of die je nog te wachten staan. Met een vriendelijke blik en zonder oordeel leer je je gedachtes, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen te observeren. Zo ontstaat er ruimte om op een meer bewuste manier te reageren en keuzes te maken en minder op de automatische piloot te leven.

Een mindfulnesstraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en 1 hele trainingsdag, de stiltedag. Daarnaast oefen je elke dag 45 minuten met de audiobestanden en het werkboek dat je krijgt. Van te voren plannen we altijd een telefonisch kennismakingsgesprek waarin ik meer uitleg geef over de training, we je verwachtingen bespreken en waarin je eventuele vragen kan stellen.

Data

In oktober 2019 start een nieuwe 8-weekse mindfulnesstraining (MBSR) op de dinsdagavond.

Locatie: De Deelfabriek, Oosterhout,

De data zijn (steeds van 19:00 tot 21:30):
29 oktober
5 november
12 november
19 november
26 november
3 december
10 december
17 december

De stiltedag is op zondag 1 december van 10:00 tot 16:00.

INDIVIDUELE TRAINING

Wil je al eerder of op een ander moment een training volgen of spreekt een groepstraining je niet aan? Je kunt de mindfulnesstraining ook individueel of met z’n tweeën volgen.

Een individuele training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur en kan op elk moment starten. Je krijgt een link waarmee je de bijeenkomsten zelf kunt inplannen, annuleren en verplaatsen.
Op de volgende dagen en tijden heb ik ruimte voor individuele trainingen:
maandag tussen 9:00 en 14:30
dinsdag tussen 9:00 en 14:30
donderdag tussen 9:00 en 14:30
vrijdag tussen 10:00 en 15:30
In overleg zijn andere dagen/tijden mogelijk.

Naast de 8-weekse training is het ook mogelijk om losse individuele sessies in te plannen. Bijvoorbeeld als je al wat ervaring hebt met meditatie of al eens eerder een training hebt gedaan en je beoefening weer wilt opfrissen. Tijdens de telefonische intake kijken we samen naar wat je wensen zijn en wat daar bij past.

Praktisch

LOCATIE

De training en de stiltedag vinden plaats bij de Deelfabriek in Oosterhout. Het adres is Dijkstraat 7 in Oosterhout. Dit is 25 minuten fietsen vanuit het centrum van Nijmegen. Er is niet echt een handige busverbinding maar mocht je geen vervoer hebben, laat dit dan even weten bij je aanmelding dan kunnen we kijken of er een carpoolmogelijkheid is.

KOSTEN EN VERGOEDING

Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen mee kan doen aan een  mindfulnesstraining hanteer ik verschillende tarieven.

Voor de trainingen in 2019 geldt dat je bij je aanmelding een tarief kunt kiezen. Er zijn drie tarieven. Heb je een laag inkomen? Dan kies je voor het lage tarief. Verdien je wat meer, of krijg je de training (deels) vergoed? Dan betaal je wat meer. Op die manier maken we samen de training beschikbaar voor iedereen.

Tarieven groepstrainingen

Laag tarief: €250 (bij laag inkomen en geen vergoeding door de zorgverzekeraar)
Gemiddeld tarief: €350
Hoog tarief: €450
Betaling door werkgever: €500

Tarieven individuele trainingen

Laag tarief: €400
Gemiddeld tarief: €500
Hoog tarief: €600
Betaling door werkgever: €650

Losse sessie individuele mindfulness (1,5 uur)
Laag tarief: €50
Gemiddeld tarief: €60
Hoog tarief: €75

Je mag zelf het tarief bepalen. Je hoeft niet te bewijzen wat je inkomen is. Ik vertrouw erop dat iedereen hier een keuze in maakt die past. Heb je een laag inkomen? Voel je dan vrij om voor het lagere tarief mee te doen. Verdien je wat meer? Door het hoge tarief te betalen maak je het mogelijk dat anderen voor minder mee kunnen doen 🙂

Geef bij je aanmelding door welk tarief je wilt betalen. Je krijgt dan een factuur toegestuurd als de training is begonnen. Als je de training ergens kan declareren (bijvoorbeeld bij je zorgverzekering of werkgever) vul dan alle velden van het aanmeldformulier in zodat ik een complete factuur voor je kan maken die je kunt indienen.

Omdat ik ben ingeschreven als categorie 1-trainer bij de VMBN  worden mijn trainingen door een groot aantal aanvullende zorgverzekeringen vergoed.

LAAG INKOMEN EN STUDENTEN

Heb je een laag inkomen en woon je in de gemeente Nijmegen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Meedoen-regeling. Je mag dan voor het speciale tarief van €175 meedoen en krijgt €150 vergoed door de gemeente (je betaalt dus €25 zelf, mocht dit een probleem zijn, laat dat me dan even weten!).
Helaas geldt de meedoenregeling niet voor studenten. Maar ook als student mag je voor het tarief van €175 meedoen.

AANMELDEN

Je kunt je aanmelden via deze pagina: AANMELDEN

Heb je nog vragen over de training, over of het bij je past of wat dan ook? Je kunt ook altijd een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek inplannen waarin je al je vragen kan stellen.

Brenda Lelie

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Brenda Lelie | Nijmegen | brenda@brendalelie.nl | 06-12665565

KVK 63977753 | NL69 ASNB 0781 1196 77

Privacyverklaring

Algemene voorwaarden